+ Pridať inzerát

GRIVEL Jorasses 2.0 - s PÚTKOM Easy Slider - nový + záruka

GRIVEL Jorasses 2.0 - s PÚTKOM Easy Slider - nový + záruka
Slovakia Bratislavský kraj Pezinok Published December 13, 2020 ID #1275214

Predám nové cepíny Grivel JORASSES 2,0 s pútkom Easy Slider

Dĺžky 58 cm, 66 cm,

Cena za 1 ks. so záručným listom

Celá SR, Osobný odber BA, SC, TT, PK a okolie.



Firma Grivel si veľmi zakladá na výrobe toho najprepracovanejšieho a najlepšieho lezeckého vybavenia, na jeho funkčných vlastnostiach a na použitých výrobných procesoch. Starostlivo zhromažďujú všetky dáta z testovania, radia sa a hodnotia svoje produkty so svetovými lezcami a snažia sa vždy prísť s niečím novým a objavným. Vďaka tomu všetkému firma Grivel pretvárala a formovala podobu dnešného alpinizmu a vďaka firme Grivel je dnešné vybavenie na takej úrovni, ako ho dnes poznáme.

Predstavujeme Vám čakan Grivel Jorasses 2.0. Tento pracant je teraz oveľa lepší a univerzálnejší než kedy býval. Vývojári z Grivel vylepšili váhové rozloženie, švihové vlastnosti a držanie čakana, pridali skvelý Easy Slider a tým sa Grivel Jorasses 2.0 stáva jednou z najvšestranejších zbraní, na použitie ako na vysokohorskú túru, náročný alpinizmus, ale aj na ľadolezenie a strmé výstupy.

Grivel Jorasses 2 je známy svojou vysokou kvalitou a obľúbenosťou medzi alpinistami, vysoko kvalit-ným spracovaním, skvelou váhou a ovládateľnosťou. Firma Grivel tento čakan ohodnotila, podľa svojej tabuľky náročnosti využitie písmenami D, E, F a G (viac o tejto škále v priložených fotografiách).

Topor čakana Jorasses je v dolnej časti trochu zakrivený, váha sa tak viac sústreďuje do hrotu a aj pri nízkej hmotnosti 495 g je čakan v ľade či snehu vždy dobre zaseknutý a drží aj pri lámavom ľade. Tento fakt je umožnený hlavne spracovaním hlavice a zuby, ktoré sú po celej dĺžke a sú typu Neo-Classic. Násada čakana Jorasses 2.0 je typu T a je testovaná všetkými metódami a prvkami CE a UIAA. Testami prechádzal čakan pri záťaži s hmotnosťou 400 kg.

Hlava je jednoliato kovaná, z ocele, s pevnou zložkou tvorenou prímesou molybdénu a chrómu. Pevnosť je ešte navýšená o sieťované bočné vzory, spevňuje tie najzaťažovanejšie body hrotu čakana Jorasses. Celý hrot je vykovaný procesom spracovania kovu zvaným Hot Forging (viac o tejto výrobe nájdete nižšie v priloženom videu). V hlavici čakana Jorasses ešte nájdeme guľatý otvor, ktorý poslúži na prevlečenie pútka, karabíny, slučky alebo lana.

Táto verzia čakana Grivel sa dodáva iba s lopatkou, ktorá poslúži pri odkopávaní vrstiev ľadu a snehu, pri istení, tvorbe nocoviští, príprave istiacich bodov