+ Pridať inzerát

HS H11 & Glock 43 / 9x19 mm Luger

HS H11 & Glock 43 / 9x19 mm Luger
Slovakia Žilinský kraj Žilina Published October 25, 2020 ID #830039

Dnes najpopulárnejšie modely pre skryté nosenie

*Obsah tohto inzerátu je určený len pre odbornú verejnosť vo výrobe a v obchode so zbraňami a strelivom a prehliadaním tohto inzerátu návštevník inzertného serveru Bazoš.sk vyhlasujete, že je držiteľom zbrojného preukazu alebo zbrojnej licencie.*

Oba sú skvelé modely, oba sú na plnotučné strelivo (9Luger) - nemajú prakticky žiadnu konkurenciu na dostupnom trhu (CZ P-10M ako nedorobok vôbec ako konkurenciu nepočítam), takže na ktorý sa upriamiť?
Ja som hodne vyskúšal obidva a možno len málinko sa asi prikláňam k HS-ku, ale výber ani jednej nie je a nebude zlou voľbou a rozhodne asi len cena príp. subjektívny pocit v detailoch. (G43X sem nepletiem, ak, tak odpoviem osobne prečo)

Parametre (H11 - G43):
- dĺžka: 153mm vs 159mm
- šírka (dôležitý parameter): 27mm obidva modely
- hmotnosť: 455g vs 460g (zanedbateľné rozdiely)
- dĺžka hlavne: 79,5mm vs 86,5mm (na nosenie a obrannú streľbu nie veľmi podstatný rozdiel)
- spúšť: HS neuvádza a Glock má 2,4kg - ale oba sú prakticky veľmi podobné, chod majú mierne odlišný, takže rozdiel bude len v subjektívnom dojme strelca
- mieridlá: HS odolné-oceľové U-notch cieľnik a oceľ.muška so svetlovodom - G43 štandardné plastové mieridlá s bielymi zvýrazneniami
- kapacita zásobníka a počet zás. v balení: H11 má v balení 3 zásobníky (1x 11r a 2x 13r) + malé dno zásobníka pre 11r -- Glock43 má v balení len dva zásobníky (6r), z toho jeden má zväčšené dno, kvôli úchopu (je možné dokúpiť pre tieto G43 predĺžené dno zásobníka +4 od FAB-u za 21€ - viď na foto)

*Takže pre HS-ko hrá nižšia cena + skutočnosť, že má jednak o zásobník viac v balení (ďalší finančný rozdiel) a má prakticky pri totožných rozmeroch vyššiu kapacitu zásobníkov a mieridlá pre rýchle nahodenie sú vhodnejšie.
*Glock tu zostáva Glockom, žiadne rozkošné featurinky - jednoduchá, spoľahlivá, odolná (pre tých, ktorým nepostačuje fabrické vybavenie, majú pri Glocku na trhu viac možností kúpiť rôzne tuningové doplnky)

Obe sú veľmi kvalitné čo do vyhotovenia, tak aj použitia materiálov a svoju prácu si zastanú rovnako dobre - takže na záver už len zopakujem - voľba zostáva už len na výbere "srdcom", ani pri jednom modeli by sa zákazník nemal nijako sklamať a získa vynikajúcu zbraň na dlhodobé a pohodlné skryré nosenie.

Glock 43 -- 578€
HS H11 -- 548€

ZP a NP nutné
Prepis v ZA alebo kdekoľvek podľa dohody (podľa potreby je možné zbraň prepísať aj cez víkend)

-- klikni na meno a pozri aj ďalšie moje inzeráty