+ Pridať inzerát

FLOBERT pištoľ 1927 Pieper BAYARD / Belgicko originál

FLOBERT pištoľ 1927 Pieper BAYARD / Belgicko originál
Slovakia Žilinský kraj Žilina Published October 24, 2020 ID #810212

bez zbrojného preukazu, len na občiansky preukaz a duševne "zdravým" osobám

predám zachovalú pištoľ belgickej výroby Pieper Bayard 1908, - pôvodne v kalibri 6,35mm Browning - teraz v prerobenej verzii na 4mm flobert, okrajový zápal (certifikovaná prerábka s protokolom)
-zaujímavý kúsok do zbierky
- táto zbraň bola vyvinutá v období rozmachu záložných, vreckových pištolí vyvinutých pred viac ako 100rokmi Johnom Browningom spolu aj s jeho nábojom 6,35mm Browning (CZ "Z", DUO, FN Baby (Browning), CZ36, CZ45, CZ92)
- konkr.táto zbraň vyrobená v roku 1927 bola navrhnmutá belgičanom Bernardom Clarusem v roku 1908 a vyrábaná bola v belgickej fabrike Anciens Etablissements Pieper Herstal Belgium od r. 1908 až do roku 1930.
- prerábka sa týka hlavne (vložená 4mm ráž. hlaveň, zazváraná a zospodu prevŕtaná - žiadne iné zásahy na zbrani ani iných častiach - plne rozoberateľná a pohyblivá)
- nabijánie jednotlivé, vložením flobky do hlavne (nie cez zásobník)
- pre športové použitie alebo ešte skôr ako hodnotné zbierkové uloženie

Mimoriadne pridanou hodnotou k tejto pištoli je aj originálny dokument (záznam o kúpe) dňa 29.decembra 1927, kedy ju kupoval v Prahe (z puškárstva Jindřich Jiráček / Praha-Vinohrady) vtedajší štátny učiteľ, Ludevít S. z Michaloviec


Odber osobne v Žiline alebo podľa dohody aj inde (aj cez víkend alebo v popoludňajších hodinách) - príp. zaslanie s dodržaním určitých podmienok
- podmienka vek 18r + (občiansky preukaz)