+ Pridať inzerát

Dedal-541 Gen.2+ DEP DST ONYX

Dedal-541 Gen.2+ DEP DST ONYX
Slovakia Žilinský kraj Liptovský Mikuláš Published December 2, 2020 ID #1189073

Predám staršiu predsádku Dedal-541 Gen.2+ DEP DST ONYX
Nočné videnie "ONYX" EOM je jedným z vrcholom produkcie spoločnosti DEP-Photonis. Výberový kus s vynikajúcimi hodnotami FOM je vybavených tienidlom potiahnutým bielym fosforom. Výsledkom je neobyčajne kontrastný, kvalitný a čistý obraz. Najväčším prínosom je čiernobiely obraz, ktorý je pre ľudské oko ďaleko prijatelnejší ako obvyklé zelenočierne zobrazenie a lepšie vnímanie hĺbky. Onyx je vhodný pre dlhotrvajúce operácie ako aj pre ľudí, ktorým obvyklý zelený fosfor spôsobuje rýchlu únavu, vyčerpanosť a bolesti hlavy.

Použitý menič v tomto prístroji je špičkou medzi EOM 2+ generácie s multialkalickou vrstvou v prijateľnej cene. Použitý menič od spoločnosti DEP Photonis vyrábajúcej jedny z najlepších meničov na svete sa svojim výkonom výkonom najviac približuje 3.-tej generácii v prijateľnej cene. EOM DST ONYX bol vybraný po niekoľkomesačnom testovaní rozličných meničov, pričom nejlepšie napĺňal predstavy zákazníkov hľadajúcich vysokovýkonný EOM, ktorý by mal čo najbližšie k výkonom treťogeneračných prístrojov za výhodnú cenu. DST ONYX sa vyznačuje hodnotnými parametrami: vysokými hodnotami rozlíšenia - typ. 65-69 lp/mm, S/N ratio typ. 21-23,4, citlivosťou fotokatódy typicky 568-726 µA/lum a fantastickou kvalitou obrazu (najväčším rozdielom oproti 3-tej generácii produkujúcej nažltlý obraz je výsledný obraz čierno-biely). Zosilnenie zostatkového svetla sa pohybuje v intervale od 4621x po 6 000x. Životnosť meniča dosahuje 4000-6000+ hodín. Zvyčajne sa jedná o meniče, ktoré pri testovaní nevyhoveli v 1 alebo viacerých parametroch prísnej XD4 norme. EOM je vybavený funkciami chrániacimi ho pred ožiarením z bodových svetelných zdrojov, ktoré by mohli spôsobiť jeho poškodenie (Automatic Brightness Control a Bright Light Protection). Prístroj poskytuje kľudný obraz bez zjavných defektov.

Nočné videnie Dedal D-541 je jedným z produktov modelovej línie Dedalu zahŕňajúcej Dedaly 541/542/543. Dedal 541 je členom čoraz väčšej skupiny prístrojov nočného videnia označovaných ako deň/noc systémy. Tieto zariadenia umožňujú rýchlu zmenu bežnej dennej optiky na zariadenie nočného videnia. Do svojej prevádzkovej polohy sa montuje na prednú časť dennej optiky. Pevnú a presnú montáž zabezpečuje kruhový adaptér umožňujúci montáž na prednú časť optiky. Celý proces montáže či demontáže je veľmi jednoduchý, krátko trvajúci a veľmi pevný, pričom výsledkom je zmena dennej optiky na nočné videnie a naopak. Najoptimálnejšie hodnoty zväčšenia dennej optiky pre Dedal D-541 sú 3x - 5x, maximálny rozsah je 1x-10x. Hlavnými výhodami sú používanie optiky a zámerného obrazca, na ktoré je užívateľ navyknutý a zároveň odpadá nutnosť opätovného nastreľovania dennej a nočnej optiky, či používanie drahých montážnych riešení a opakované snímanie a nasadzovanie optík, ktoré v sebe vždy nesú riziko posunu nástrelu.