+ Pridať inzerát

Zdravý domáci nápoj CO2 vhodný aj pre diabetikov

Zdravý domáci nápoj CO2 vhodný aj pre diabetikov
Slovakia Banskobystrický kraj Rimavská Sobota Published November 15, 2020 ID #1048649

Hotový nápoj je veľmi chutný, ako citrónový džús, chuť si volíme sami množstvom cukru a pridaním sušeného ovocia. Chladený je výborný a nízka teplota značne predlžuje jeho životnosť. Chuť je však len jeden aspekt, vynikajúcich liečivých účinkov je mnoho.Tibi kryštáliky alebo aj tibi, tibicos, japonské kryštáliky či nápoj tretieho tisícročia.Ide o vodný kefír, ktorý obsahuje podobné, ale nie rovnaké druhy laktobacilov, laktokokov a kvasiniek ako mliečny kefír. Vyčistí náš organizmus od toxických látok, posilní imunitu a doplní chýbajúcu energiu. Je skvelou náhradou pre ľudí citlivých na mliečne produkty a niektorých diabetikov.
Zdroj obrázku: Wikipedia
Ako sa o kryštáliky doma postarať
Samé sa rozmnožujú, stačí im len filtrovaná voda a cukor. Nápoj si vyrobíte pomocou fermentácie už za pár dní. Tibi kryštáliky kvasia pri izbovej teplote, v sladkej vode so sušeným ovocím po dobu 48 hodín.

Na tibi nápoj potrebujete:
2 až 3 litrovú fľašu.
1 menší hrnček kryštáľov vodného kefíru tibi.
3 lyžice nerafinovaného trstinového cukru.
1 citrón, nakrájaný na štvrtiny (voliteľné).
Lyžicu škorice, klinčekov alebo bylinky (voliteľné).
Postup výroby:
Tibi kryštáliky treba preliať do väčšej nádoby, cca 2 litrovej. Pred tým si ich premyte.
Zalejte ich bezchlórovou vodou. Pomer tibi a vody je 1:3. Pridajte cukor alebo med a sušené ovocie, prípadne citrón, škoricu, klinčeky, bylinky. Čo máte radi.
Ak chcete mať perlivý nápoj, uzavrite nádobu uzáverom, aby sa tam nedostal vzduch. Ak chcete mať neperlivý nápoj, stačí ako ho prekryjete napríklad látkovou vreckovkou.
Nechajte fermentovať 48 hodín pri izbovej teplote.
Po dvoch dňoch preceďte nápoj do džbánu a môžete podávať. Proces s tibi opakujte a pripravíte ďalší a ďalší nápoj