+ Pridať inzerát

Devold

Devold
Slovakia Published December 10, 2020 ID #1248549

Termoprádlo Devold Standard odporúčam na všetky horské aktivity od jesene do jari. V lete za vyšších teplôt by v ňom bolo priteplo. Vďaka dvojvrstvej konštrukcii má výborné izolačné vlastnosti, syntetická prvá vrstva zabezpečuje pohodlie a rýchly transport vlhkosti preč od pokožky. Ani po dlhšom nosení nezapácha.


Spodné prádlo z merino vlny je stále outdoorovym hitom, v ponuke ho má množstvo výrobcov. V tomto teste sa zameriame na Devold, tradičnú nórsku značku, ktorá vyrába z vlny už vyše 150 rokov. Do chladnejšieho obdobia majú radu Standard, ktorá je zaujímavá dvojvrstvovou konštrukciou – bližšie k telu je vrstva z vlákna Thermolite, druhá je merino vlna.
Materiál a strih
Ako už bolo spomenuté v úvode, toto prádlo nie je čisto vlnené. Skladá sa z dvoch vrstiev – spodná z dutého vlákna DuPont Thermolite, vrchná z merino vlny s úpravou Total Easy Care. Duté vlákno na vnútornej strane má niekoľko výhod – lepšie odvádza pot od pokožky, dvojvrstvá konštrukcia zvyšuje termoizolačné vlastnosti prádla a pre ľudí s citlivou pokožkou na merino je Thermolite príjemnejší na dotyk. Vrchná vrstva z merino vlny prispieva najmä k veľmi dobrej termoizolácii, ďalej transportuje vlhkosť, ktorá sa z jej povrchu odparuje. Vrstvy sú spojené bodovým spôsobom každých niekoľko milimetrov, preto je prádlo "bodkované" (viď obrázky). Takúto konštrukciu používa iba Devold. V ponuke je len pánske a len čiernej farby.Veľkosť XXL na výšku 180-190.V tejto cene sa predáva komplet vrch aj spodok kukla je za 10€.