+ Pridať inzerát

Melita-K Shaitan camo

Melita-K Shaitan camo
Slovakia Košický kraj Košice Published December 20, 2020 ID #1316698

Melita-K Shaitan camo
Uplne novy nepouzivany so seriovym cislom.


info z https://ruskenoze.sk/lada/shaitan-camo
Šajtan – bojový nôž, ktorý bol rozpracovaný na základe požiadavky kazaňského podrozdelenia špeciálnych úloh SOBR v roku 2001 – spoločnosť Melita-K sídli rovnako v meste Kazaň.

Autorom návrhu noža je major kazaňského oddielu SOBR Dmitrij Krasnov. Bojový nôž Shaitan je v samotnom princípe bojovým kindžalom s plne funkčným obojstranným ostrím. V koreňovej časti čepele sa nachádza obojstranné serrator ozubenie, ktoré umožňuje hladké rezanie dokonca aj hrubých lán.
Nôž je dodávaný s puzdrom z hrubej ušňovej kože s ABS polymér výstuhou, ktoré umožňuje pripojiť nôž na ruku, nohu, na opasok alebo na elementoch bojovej alebo pochodovej výbavy.

Plná vojenská verzia. Nôž sa vyrába iba podľa individuálnych objednávok jednotlivých výkonných silových zložiek Ministerstva vnútra RF.

Pomenovanie Šajtan pochádza z Islámu a znamená pomenovanie pre Džina, obdoba v kresťanstve padlý anjel, vo voľnom preklade Šajtan – satan.

Nôž je vyrobený patentovanou technológiou spoločnosti MELITA-K – Patent № RU 2041005; RU 2195382; WO 01/060537, kde oceľ 70Х16МФ je valcovaná za studena, čím sa vytvorí rezná časť čepele, na ktorú nemajú vplyv tkz. zmeny v oceli vyvolané teplom pri brúsení.

Charakteristika noža
Celková dĺžka: 298 мм
Dĺžka čepele: 168 мм
Hrúbka čepele: 5,7 мм
Šírka čepele: 32 мм
Geometria čepele: kindžál
Materiál čepele: oceľ 70Х16МФС
Spracovanie čepele: antireflex Kamufláž
Tvrdosť: čepeľ 52-56 HRC
Materiál rukoväte: Termoelastoplast
Hrúbka rukoväte: 25 mm
Puzdro: Prírodná koža, ABS výstuha
Poznámka: Patrí do kategórie chladné zbrane